Personvernerklæring

Om personvern og informasjonskapsler

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og organisasjonsnummer.

Denne siden setter også informasjonskapsler når du besøker den. En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som lagres i din nettlesers internminne.
Denne hjemmesiden bruker cookies for å hjelpe til med at nettsiden skal kjenne igjen nettleseren fra gang til gang. Både dette nettstedet og samarbeidspartnere slik som Google kan benytte cookies.

Dine rettigheter

Så lenge vi behandler eller oppbevarer dine personopplysninger, har du rett på innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Du har også rett til at opplysningene dine skal bli oversendt til andre aktører på forespørsel. Kravet ditt skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Uriktige opplysninger vi måtte ha om deg som medlem i NMCC – Rørosklyngen kan du få endret ved å kontakte oss skriftlig per e-post på post@roroshagen.no.

Innsyn i personopplysninger

Innsyn i eller sletting av personopplysningene dine, samt overføring av personopplysninger til andre aktører, ber du om skriftlig, per e-post til Rørosregionen Næringshage. Vi svarer skriftlig per e-post.

Er du medlem i NMCC – Rørosklyngen har du rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener vi behandler dine persondata i strid med reglene.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Informasjon du har gitt oss
Dette kan være din e-postadresse, navn, faktureringsadresse, hjemmeadresse osv. I all hovedsak informasjon som er nødvendig for å levere en tjeneste til deg eller for å forbedre brukeropplevelsen din hos oss. Vi lagrer informasjonen du gir oss, slik at du kan utføre andre aktiviteter på nettstedet. Denne informasjonen kan inkludere for eksempel navn og e-postadresse (hvis du sender disse til oss).

Informasjon som samles automatisk om deg
Dette inkluderer informasjon som automatisk lagres av informasjonskapsler og andre øktverktøy. For eksempel din IP-adresse, din handlingshistorie (hvis den finnes) etc. Denne informasjonen brukes til å forbedre brukeropplevelsen din. Når du ser på innholdet på nettstedet vårt, kan aktivitetene dine logges.

Offentlig tilgjengelig informasjon
Vi kan samle informasjon om deg som er offentlig tilgjengelig.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven.

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 5 år:

  • Bilagene som danner grunnlag for selve bokføringen (inngående faktura, utgående faktura, bankbilag og lignende).
  • Spesifikasjoner av pliktig regnskapsrapportering (kontospesifikasjon, kundespesifikasjon m.m.).

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 3,5 år:

  • Avtaler av betydning for bedriften.
  • Brev og annen informasjon som gir vesentlig tilleggsinformasjon til bokførte bilag.
  • Utgående ordresedler.

Slik behandler vi brukernes personopplysninger

Det er frivillig for de som besøker www.nomcc.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Frontal Media og Infonett Røros er våre driftsleverandører for www.nomcc.no. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandørene.

NMCC – Rørosklyngen benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle våre oppgaver og gi deg god kundeservice. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Formålet med cookies

Det benyttes cookies på www.nomcc.no. Cookies (informasjonskapsler) er små datafiler som lagres på din enhet og blir brukt til følgende:

  • Registrere og beregne trafikk og bruksmønstre.
  • Forbedre brukeropplevelsen.
  • Tilpasse innhold og funksjonalitet.
  • Utvikle og forbedre nettstedet.

En cookie inneholder ingen personlig informasjon, og kan ikke benyttes til å identifisere brukeren. Du kan lese mer om cookies hos Wikipedia.

Ved å gå inn på nettstedet www.nomcc.no samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser. Dersom du ikke ønsker at det lagres cookies, kan du enkelt endre innstillingene i nettleseren din.

Ekomloven

På denne siden finner du informasjon om bruk av cookies. Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes cookies i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke vil fungere optimalt. Les mer om den såkalte «cookie-paragrafen», jf. ekomloven § 2-7b .

Denne hjemmesiden setter cookies

Cookies kan bidra til en bedre brukeropplevelse ved å ta vare på nøkkelopplysninger om dine preferanser, som f.eks ved å huske valgene du har gjort i et nettsted slik at det blir tilpasset neste gang du besøker nettsiden.

Les lenger ned for mer informasjon om hvilke cookies som settes av denne hjemmesiden.

Cookies fra Google Analytics

Statistikktjenesten Google Analytics, en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. (“Google”), analyserer hvordan brukere benytter dette nettstedet. Informasjonen, inkludert din IP-adresse, sendes vanligvis til Google og lagres på servere i USA hvor dataene brukes til å sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves i henhold til lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har. Din IP-adresse vises ikke i Google Analytics-rapporter i utgangspunktet og når du besøker denne hjemmesiden krypterer vi din IP-adresse før trafikken analyseres hos Google Analytics.
Les om Googles personvernregler ved å klikke her.

Cookies fra Relevanssi søk

Alle søk som utføres ved hjelp av søkefunksjonen (internsøk) på www.nomcc.no, logges inn i databasen, inkludert følgende informasjon:

  • Søkebegrep.
  • Antall treff (søkeresultater).
  • Bruker-ID for brukere som er logget inn.
  • Dato og klokkeslett.

 

IP-adressen til brukeren lagres ikke. Søkeloggene lagres på ubestemt tid for bruk til statistikk og forbedring av innhold.

Du kan administrere cookies selv

Du kan selv bestemme om du ønsker å akseptere eller avslå å samtykke i lagring av cookies. Hvis du ikke ønsker å spores av Google Analytics hos andre hjemmesider, så har Google laget et eget nettleser-innstikk du kan installere. Etter installering og aktivisering vil du ikke lenger spores i statistikken. Du kan også sette opp din nettleser til å avvise cookies (se lenkene under). Vær obs. på at det kan føre til at enkelte hjemmesider slutter å fungere som de skal:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Safari
Internet Explorer

Flere nettlesere har en DO NOT TRACK-innstilling. Hvis du har denne funksjonen aktivert i nettleseren din, vil dataene ikke samles inn og sendes til Google Analytics fra vår hjemmeside. For mer informasjon om cookies, besøk allaboutcookies.org.

Personvern

Vi gjør vårt beste for å holde dine personlige data trygge.
Vi bruker sikre protokoller slik som HTTPS for kommunikasjon og overføring av data på nettstedet.
Vi bruker anonymisering og pseudonymisering der det er praktisk.
Vi overvåker våre systemer for mulige sårbarheter og angrep.

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i denne informasjonen.
Denne siden ble sist oppdatert den 23.4. 2019